Бутилка №118 – Нимфата Ехо

В разгара на това бурно и несигурно време, появяването на новата бутилка – Ехо, може да ни подкрепи в това да намерим златото в себе си, да се обичаме и да се освободим от страха.

 

Когато погледнем бледия корал, веднага се сещаме за несподелена любов и историята за Нарцис и нимфата Ехо. Нарцис, известен с това, че се влюбил в собственото си отражение, бил обект на желание на планинска нимфа, Ехо. Нарцис излязъл на лов и когато установил, че се изгубил започнал да вика на приятелите си „Къде сте?“. След като го последва в гората, Ехо видя възможността да се приближи до него, но тя можела само да повтори думите му. Ехо отчаяно се затичала към Нарцис и се хвърлила върху, но била отхвърлена, а любовта й – останала несподелена.

Но защо Ехо не можела да говори със собствения си глас?

Много години преди това Хера, съпругата на Зевс, взела гласа на Ехо и способността й да говори, тъй като ревнувала от посещенията на съпруга си в планините на нимфите. За да избегне ревнивата ярост на Хера, Зевс призовал Ехо да заблуди жена му със златния си език. Когато Хера разбрала какво е направила, тя открадна гласа ѝ и проклела Ехо – да може само да повтаря това, което чува. С действията си Хера осуетила способността на Ехо по-късно да изрази любовта си към Нарцис.

Пан, който е свикнал да се самоутвърждава над нимфите или богините на времето, се влюбва дълбоко в Ехо, но Ехо не отвръща на любовта на Пан и тя също остава несподелена. Пан бил толкова ядосан от нейното отхвърляне, че инструктирал овчарите си да разкъсат Ехо на парчета. Гея, Майката Земя, била свидетел на всичко. Тя знаела всичко, което се е случило с Хера, с Нарцис и с Пан. Затова Гея решила да увековечи Ехо и златния ѝ глас, оставяйки малко парченце от нея във всеки ъгъл на Земята; във вятъра; дърветата; дори в тъмни студени пещери, така че където и да чуем ехо, да ни се припомня състраданието на Гея и състраданието, което трябва да имаме един към друг и към Земята.

 

Историята на Ехо – това е историята на несподелената любов, носена от бледия корал. Ако се замислим за това кога любовта ни е най-несподелена, може да видим, че често процесът всъщност се е развил първо вътре в нас. На нас ни е толкова трудно да обичаме себе си, тъй като сами се съдим много сурово. Можем да направим тази несподелена любов по-осъзната, като проявяваме повече състрадание към себе си, тогава можем да станем по-осъзнати и в отношенията си. Суровата ни преценката се случва твърде лесно, тя се случва и твърде често. С това решение ние отричаме толкова много от себе си и се раздробяваме.

Внушението от цветовете идва на толкова много нива!!

Трансмутация е ключовата дума и означава качествено превръщане на едно нещо в друго. Бледият виолетов цвят винаги е бил знак да едно дълбоко ниво на трансмутация. Тази трансмутация се свързва с Учителя алхимик Сейнт Жермен, но е знак за тотално клетъчно (дори генетично) обновяване. Тази ситуация, пред която е изправено човечеството, има измамното качество да създава собствената си реалност. Страхът се генерира около нещо, което е противоположно на бледата виолетова светлина – това е жълтият цвят. Жълтият страх, в своята интензивна форма, се е разпространил като чума по света и се е  превърнал в световен феномен. Съзнателно или не, през медиите, всички различни идеи и мнения, които ни заливат и всички различни възгледи, заедно карат страха да се засилва. Колективният страх е докоснал почти всички и в бутилка №118, но тук бледият виолетов цвят, противоположен на жълтото, ни предлага противоотрова.

В тази комбинация 118-та бутилка е знак за равновесие, напомня ни колко важно е да открием Звездата в себе си. Всеки от нас има в себе си План. Той разкрива това, защо сме дошли тук и какво е нещото, което трябва да правим, каква е мисията ни. Част от мита за Ехо е историята за това как е отнет гласа на сладкодумната златоуста нимфа и тя е принудена да повтаря думите на другите. Ехо е говорела от златния център на истината вътре в себе си и точно това е привлякло Зевс. Това злато е нещо, което е много важно около раждането на тази бутилка.То не се вижда в цветовете, но със сигурност е нещо, което е очевидно чрез нумерологията.

Ако погледнем нумерологията на 118, може да видим и врата към светлинното тяло, 11/8. Гледаме на 11 като на врата или порта за 8-те, които ще влязат, и не забравяме, че 8 е цифрата, която произлиза от думите Аура-Сома (светло тяло). С други думи през отворената врата ще влезе този, който умее да я види и има достатъчно светлина в себе си.  Наистина е знак за дълбока синхроничност, че това е станало в този момент особено защото 1 + 1 + 8 = 10. За Аура-Сома 10 винаги е „каквото посадим, това ще пожънем“ (карма).

Блед Корал над бледо Виолетово, е инверсия на Сандалфон. Това само по себе си е като ехо на гласа на този Архангел, чиято задача е да бди над материалния свят.  Тази година, 2020 г., съдържа повторение на броя на равновесната бутилка №20 „Звездно дете“ . Това изглежда повече от съвпадение, защото завръщането на „Звездното дете“ е №98, Сандалфон.

Но вече имаме Сандалфон, чийто глас не сме в състояние да чуем директно, а само в ехото на собствените ни сърца.

Нашата грижа, топлина, състрадание и любов могат да направят промяна в пространството, генерирано извън нас, което наричаме „страх“. Винаги сме казвали, че любовта и страхът не могат да съществуват в едно и също пространство; увеличаването на информираността ни за това и растежа на светлинното тяло се превръща в противоотрова за всичко, което се случва в този момент.

 

С любов и светлина,
Екипът на Студио ШЕН