Витлеемската звезда или Големият Съвпад

В очакване сме на последното астрологическо изпитание за тази особена година 2020. Феноменът, известен като “Витлеемската звезда” или “Коледна звезда”, представлява пълен съвпад на планетите Юпитер и Сатурн, точно като този при раждането на Иисус Христос. Именно за това астролозите очакват дните до Рождество Христово да са изпълнени с чудеса.

По-чувствителните хора вече усещат настъпващото съединение между Сатурн и Юпитер, което ще случи на 21 декември. Нека разберем как и защо този съвпад ще повлияе върху нашите земни дела.

Какво се случва, когато две или повече планети “съвпаднат” или по- точно се намират в близост от 8 градуса преди пълния съвпад и до 8 градуса след него?

Както казва Л.Грийн при съвпад не просто се наслагват влиянията и значенията на планетите,  а се образува сякаш трета планета. Това е енергиен микс, който се активира по различен начин в индивидуалната карта на всеки от нас. Абсолютният съвпад е на 21 декември, но неговата енергия ще остане още доста дни с нас и така ще ни даде възможност да изпитаме цяла гама от усещания.

За великите космически промени, които ще донесе тази планетна конфигурация, е изписано много.

Ето основните линии на събития, които ще усетим съвсем реалано, на ежедневно ниво.

Снимка: NASA

За Сатурн са казани много неща, но начинът, по който всички хора най-често и най-категорично изпитват неговото влияние е, чрез налагането на дисциплина, и промяна на усещането за време. Налагането на дисциплина са и неща като: глоба за превишена скорост; поставяне под карантина; боледуване у дома и без карантина; необходимост да спазваме трудова дисциплина дори при работа от вкъщи; стриктно спазване на диета; на двигателен режим; на режим на учене и развлечения за децата; сатурнова тема е ограничението в паричните постъпления и необходимостта от разумно боравене с парите. Когато не се взимат предвид изискванията му, имаме чувство, че животът е тежко бреме и напълно ни съсипва.

Юпитер наивно приемаме за единствен и тотален благодетел. Свикнали сме да приемаме неговите дарове : успехи; пари; таланти; умножаване на ползите, като нещо, което ни се полага по право. Астрологът Ч.Картър твърди, че Юпитер управлява бъдещето и постигането на позитивна промяна. Очакваме от него незабавно подобрение и облекчение. И имаме известни основния за това.

Нищо обаче не e толкова просто. Съвпадът на тези два колоса ни предизвиква.

 

 


Дали ще трябва да изпитаме ограничения, които са толкова по-тежки, колкото повече благоденствие смятаме ,че ни се полага? Или колкото по-малко ни е достатъчно, толкова по-освободени от обстоятелствата ще се чувстваме?

 

 

 

Това е въпрос на лична и свободна воля, и на ценности. Парадоксално е че повечето хора се смятат за достатъчно скромни, поради което и достатъчно заслужили…. Какво обаче би съдържал списъкът с желания, ако можехме без ограничения да го съставим и изпратим на Дядо Коледа?

Добрият старец е уникално олицетворение на идващия съвпад. Зад юпитерианската щедрост и външност, се крие жестокото условие, въпросът, който Дядо ни Коледа ни задава: “А ти беше ли добър?”. Въпросът му е дяволски, защото той не просто пита. Той знае дали си бил добър. Интересува се до колко си почтен.


Темата за почтеността е това, с което ни предстои да се сблъскаме най-пряко, всеки един да го изживее и почувства според събитията в собствения му живот, по време на Великия Съвпад.

Това е истинското навлизане в новата Епоха. Космическите въпроси за екология, духовност, права и законност, ще намерят лесно разрешение, ако всички ние сме почтени един към друг. Че това съвсем не е просто, виждаме от тежките обстоятелства, в които живеем сега.

Ключове фрази, които можем да запомним са:

  • Когато вървиш към целта, може и да забравиш за себе си, но не забравяй за околните;
  • Колкото по-голямо търпение имаме, толкова повече време за преоценка сме спечелили.

Съвпадът, колкото и Велик да е, все пак е момент в космическата опера. Той ни позволява да се променим. Чисто и просто ни пита, с какви очи ще влезем в новото време.

 

Желаем ви дни, изпълнени с чудеса, а също и сила за предизвикателствата на новото време!

Екипът на Студио ШЕН