• С какво ще ни изненада годината на Земната Свиня

   

  На 5 февруари започва годината на Земната Свиня . Годините на земните знаци имат Жълт, Охра или Кафяв цвят. Тези цветове, както и фигурки на животното – прасенца или глигани, се смята, че носят щастие и благополучие.

   

  Общите значения на годината гласят, че обмислените избори ще доведат до желаните резултати. Не е време за взимане на рискови решения и инвестиции. Родените под този знак са логични и много оправни хора. Не общуват особено добре, но са мили и добре се грижат за семейството си.

   

  Свинята е ин-знак. Той привлича богатство и късмет. Най-добре се чувства в компания на Зайци и Кози. Най-добър партньор за нея е Тигър, а Змията е най-неудобен.

   

  За гарантиране на добър и успешен старт има различни магически техники. От тях тук ще споменем нещо любопитно – какво НЕ трябва да се прави в дните на Новата година 4-6 февруари, за да се гарантира избягването на лошия късмет:   не бива да изговаряте негативни думи; не чистете и не метете; не използвайте режещи инструменти и игли; не посещавайте  семейството на съпругата преди втория ден от новата година; не подарявайте часовници, фигури и изображения на разделящи се същества (например едната патица е в езерото, а друга отлита). Друг интересен детайл е яденето на пелмени във всеки един от дните на празник и на всяко ядене.

   

  Тъй като за Далечния Изток е прието Нова година да се празнува със семейството, това е времето на най-масово пътуване, по-голяма от “преселенията” за Коледа, Великден или който и да е друг празник. Според китайците на Нова година остаряваме с една година, независимо от датата на личния ни рожден ден.

   

  И така какво вещае годината за отделните знаци:

   

  Свиня – това е изключително трудна и се приема за нещастна година. Да си роден под знака на властващото животно не е добре. Това е така, защото се смята, че завършвате и започвате нов жизнен цикъл, нещо като прераждане. Носенето на червен цвят се смята за предпазно средство и китайците, родени под знака на властващото животно, го носят целогодишно под каквато и да е форма – дрехи, бельо, чорапи, аксесоари или поне червен конец.

  Плъх – Свинята и Плъха мислят еднакво. Хубав и социално активен живот.

  Бик – отлични възможности за приходи. Късмет.

  Тигър – преценявайте възможностите си и добре премисляйте информацията.

  Заек – ще получите грижа и подаръци. Ако напуснете зоната си на комфорт, ще имате късмет.

  Дракон – въоръжете се с търпение и оптимизъм. Може невинаги да сте доволен.

  Змия – бъдете търпеливи и работливи, намирате се под натиск.

  Кон – успешна кариера и добра репутация.

  Овца – късмет в кариерата, добри пари, а и самата Овца ще се отплати на Свинята.

  Маймуна – пазете собствеността си от природни стихии, особено от вода.

  Петел – търсете нови възможности. Не разчитайте на стара слава.

  Куче – сериозни предизвикателства, но ако се справите – само просперитет.

   

   

  Обикновено прогнозите за настъпващата година са оптимистични. Особено за 2019. Именно затова ще завършим с едно генерално, отрезвяващо предупреждение. То идва от символа за тази година, а той е течаща река през обработваеми земи. Стихията Вода може да нанесе сериозни поражения особено на земеделските земи. Подсигурете се технически, а защо не и финансово чрез застраховки например.

   

   

   

  Пожелаваме ви късмет.