2021 – Годината на Белия Метален Вол

 

На 12 февруари настъпва Новата година по Китайския календар. Това ще бъде годината на Белия Вол.

Качествата, които притежава това животно, ще бъдат и качествата, които ще трябва да проявяваме, на които ще трябва да се научим и които ще водят до успех през тази година.

Волът е непретенциозно  и безхитростно същество. Той е надежден и стабилен, като земята, по която стъпва. Той е целеустремен и постоянен в преследването на целите си. Жените са верни съпруги, загрижени и дори амбициозни майки. Мъжете са патриоти, амбициозни и в семейството, и в работата. Волът не е харизматичен оратор и едва ли е способен да увлече тълпа възторжени почитатели след себе си. Неговото търпение и упорство обаче компенсират слабите му комуникационни умения.

 

Това, като енергия за справяне през 2021, ще рече:  

Не разчитайте да омаете някого, за да свършите работата. Просто я вършете. Всичко, свързано с учене и образоване, особено ако наистина се учи, за да се научи, ще даде добър резултат. Година, в която думите “ценностна система” , “работна етика”и придържане към тях, няма да са празна работа. Трябва да имаме цел, която да е генерален фокус на усилията ни,но  … да не търсим шорт кътовете, задните вратички и едни приятели, които ще ни свършат работа (вместо нас).

Ако сме последователни и търпеливи , и се отнасяме към работата с уважение, а не с презрение или отвращение, то годината няма да ни се стори като безкрайно бутане на топка тор.

 

Наши мистични помощници ще бъдат:

 • Метални пособия и декорации, особено с форма на едър рогат добитък.
 • Всички числа, които съдържат цифрите 1 и 4 ще предвещават успех.
 • Щастливи посоки са  юг и запад. Нещастна е север и югоизток.

Съвет: Как действат посоките? Например, ако имате прозорци или врати, гледащи на югоизток, сложете някакъв огледален елемент или поне фън шуй камбанки. Така ще “върнете обратно” негативната енергия от тази посока. До година е вероятно друга да е неблагоприятната посока. Ще я неутрализирате по същия начин.

 

 

Интересен факт:

На Волът се приписва силата да изпълнява желания, затова и Фън Шуй предлага да имаме фигурката му в дома си. В Япония волът се е превърнал в бог Тенджин, който е бог на науките, обучението и калиграфията. Има старо народно поверие в Япония, че ако имаш болно място по тялото и го потъркаш, а след това потъркаш на същото място статуята на крава/вол, то болката ще премине. С тази цел има разпръснати няколко статуи на крави за потъркване (наде – уши) из Токио.

 

 

 

Непременно в ежедневието да присъстват цветовете:

 • Бяло
 • Сиво
 • Жълто
 • Зелено

Може да носите такива дрехи, да си купите бижута и камъни, да се заобиколите в дома си с тях, да ядете повече храни в тези цветове, да медитирате с тях, като ги визуализирате.. развихрете въображението си!

Съвет: избягвайте синьото, защото неговата енергия не хармонира с годишната.

За корейците Волът е едно от най-надеждните и важни животни. Той е благороден, лоялен и усърден. Истински алтруист. За японците Волът означава, че ще се работи здраво, честно и позитивно – истинските ценности на японското общество.

Годината на Вола ще има бавна, мека и пасивна енергия. Ще има стабилност и подхранване – едно много добро съчетание , което ни е ужасно необходимо точно сега.

И преди да преминем към важното за всеки знак през годината 2021, да не забравяме, че не само ние очакваме разни неща от него. Волът също очаква неща от нас и това е да се придържаме към неговите ценности.

А ето каква ще бъде 2021 за другите зодии:

 • Вол – всичко казано до тук. И да повторим най-важното, което е отдаденост и постоянство.
 • За Плъховете – това ще е добра година. Все пак са първи приятели на Вола и той ще ги подпомага постоянно.
 • За Тигрите – трудничко, главно защото от тях ще се очаква работа, а те хич не го обичат това. Внимавайте с емоциите и завършвайте започнатото.
 • За Зайците – също няма да е лесно, заради обичайните им нереалистични свръх очаквания от другите. Ключът е в търпението.
 • За Драконите – относително успешна. Ако в 2020 сте посели, сега макар и бавно ще оберете плода. Пожелателното мислене не е добра идея.
 • За Змиите – ще ви е малко по – добре от 2020. Ще имате повече късмет. Не допускайте да ставате прекалено мечтателни.
 • За Конете – няма да срещате враждебност, особено ако имате себеконтрол в личните взаимоотношения. Любовта може да е проблем.
 • За Козите – ще бъде трудна и предизвикателна година. Сякаш филмът 2020 се повтаря. Добре е да организирате живота си, да не падате духом и да не сте разточителни.
 • За Маймуните – трудности за вас, които винаги бягате от утъпканата, бавна рутина. Не сте най-упоритите работници. Намерете помощ от други знаци.
 • За Петлите – много добра година, защото споделят сходни ценности с Вола. Понеже сте състезатели, работата не ви плаши. Бъдете верни на себе си.
 • За Кучетата – годината няма да е толкова късметлийска. Очаквайте дребни проблеми. Може да срещате съпротива, защото обичате нови неща, а Волът -не.
 • За Свинете – ако спазвате правилата на годината, ще имате много късмет. Възможности за кариера, но само ако ви се работи. Тази година бъдете реалисти.

 

Приказен съвет: Прочетете онази част от Мери Попинз, в която е разказана историята на рижата крава и рижото теленце. Гледайте всички серии на анимацията “Ледена епоха”, защото всички сме в едно стадо, а стадото се грижи за своите.

Feb 7, 2021 | Posted by in Астрология | Comments Off on 2021 – Годината на Белия Метален Вол

About Marina Traykova

Магистър по История в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Магистър „Артистични психо-социални практики и психодрама” към Нов Български Университет. Aura-Soma™ Colour-Care-consultant, level 4. Сертифициран хипнотерапевт в Лондонска школа за Хипноза. Освен това се занимава с интегративна и китайска медицина, астрология, както и истoрия на развитие на самото познание за душата.