Астрологическа прогноза за 7 ноември – 7 декември: Да се повозим на Хогуортс Експрес

Настъпи новият слънчев месец по китайския календар. С него идва и новата ни прогноза, която обхваща периода 7и ноември –  7и декември 2022.  Тук няма да си играем на магия.  Ще се наложи да я преживеем.

Започваме с едно интересно пояснение. Нашите прогнози са универсални, защото се отнасят за основната енергийна рамка на всеки период.  Те не са предназначени за отделна зодия или дори за специфичен асцендент. Те се отнасят до онова, което ще засегне всички нас по едни или друг начин. Ако направим  кулинарно сравнение, то  петте елемента на китайската астрология биха били например: яйца, мляко, брашно,  масло и вода. От тези съставки може да се направят най-различни неща за ядене от омлет до кекс.

Всеки месец има по две двойки елементи, които “забъркват” основата на енергийната ни “диета”. Всички ние по един или друг начин се докосваме до този микс. Някои ще бъдат дълбоко засегнати. На един ще му хареса, друг ще получи тежки преживявания, трети само ще отбележи с какво се е разминал на косъм.

С прогнозите си предизвикваме нашите читатели да държат умовете си будни, съзнанието отворено, а поведението – гъвкаво. Така няма да бъдете пасивни “получатели”  на космическата енергия, а ще се научите да  танцувате с нея дори най-трудните стъпки.

През първия подпериод  7 – 23 ноември

все още ще е на власт комбинацията от предходния месец, а по-точно 47 хексаграма Изтощение. Не се отпускайте в публични изяви, особено ако държите събеседниците или аудиторията ви да запомни думите ви, обещанията ви или дори  предупрежденията и заплахите. Всички думи се стопяват в настъпващия мрак на късната есен.  Всички са запушили уши за всичко и общуването е истинско предизвикателство.  Ще бъде чута и  отразена само жизнено важна информация, споделена в личен разговор.

До 23 ти ноември

основната задача остава да съхраним енергията си ,да се предпазим от излишни загуби.  Срещите с трудни хора ще преживяваме  по-тежко от обичайното, а с отровни – направо можем да се разболеем.

Важно е да проумеем, че в такива особено неприятни периоди ставаме токсични дори за най-близките си, а и те за нас. Усамотяването не само ще ни се отрази благотворно, но и ще спестим  на другите мъчнотиите да си общуват с нас точно сега. Неприятният период е неприятен за всички.

След 23 ти ноември ще разиграем на живо поговорки като:

”От трън та на глог”  ,   “Трай зло, че без теб по-зло” и други подобни. Традиционно песимистичната ни нация не се трогва лесно,  все пак  тук предлагаме няколко обяснения на същината на проблема, както и възможните му проявления.

Самото име на хексаграмата “Бездната” ни казва много неща. И все пак. Навлизаме в особения период на тотално проявление на ин енергията. При това на нейната сенчеста, тъмна, страховита страна. Това е всепоглъщащата ин.  Всеки народ има своя интерпретация на идеята, че едно лошо не идва само. Много подходящ символ е мъртвото вълнение. Не само заради  елемента вода. В мъртвото вълнение колкото по-активна е съпротивата, опитите да изплуваме, толкова по-безполезно и дори смъртоносно опасно е.  Човекът трябва да се остави на мрачната теглеща вода, да събере капките смелост в морето от страх и да изчака течението само да го изведе до място, откъдето с последните запазени  усилия да се спаси. Тези последни сили трябва да са натрупани от предишния период, в който няколко пъти казахме  – оттеглете се, съберете се, натрупайте резерв защото идва неговото време.

За периода 23 ноември  – 7 декември пасивността не е просто препоръчителна.  Тя е единственото спасение. В нашата западна култура да си признаеш, че търпиш загуба, че не си във форма  се счита за много тежък грях, за ужасна слабост.  Непрекъснато ни зоват да сме проактивни, да не се оставяме на съдбата, да ръчкаме, защото само  изобилните (и често напълно празни) движения се забелязват и оценяват.

Горките ние!

Източният човек разбира много добре, че има моменти на пасивност, да плува  срещу течението е  непосилно трудно, а понякога и напълно безполезно. Той цени тишината на усамотението, ученето от бавността, от възможността да се огледаш, да се вчустваш в преживяването, просто да бъдеш. Това са много трудни занимания за нас, хората от Запада. И сега ще трябва да ги учим и прилагаме. Ще сме тествани до колко сме издръжливи, до колко можем да преценяваме ситуациите и да предприемаме гъвкави решения, отбягвайки безсмислено хабене на сили в обречена съпротива.

Но както си знаем, много лошо не е на лошо. Затова периодът ще е благоприятен за някои неща. На първо място това са малките лични цели, влагането в дребните неща, любовта към изпипване на детайли, без да очакваме веднага да получим похвала или полза. Да ги направим, защото искаме, обичаме или просто трябва.

 

 

Сега е време да се сетим за Онези Сили, които управляват Отвъдното.  Сега е време да спазваме ритуалите на религията или нещото,  което сме избрали да е дом на душата .

 

Живейте в ритуала, съединете се с предците.

Ако считате себе си за достатъчно вещи в магическите изкуства, сега е плодотворно време да практикувате, да изпробвате силите си (ако смеете).

Студените вечери на ранната зима са подходящи за практикуване на всяко от старите изкуства.  Сега можете да демонстрирате личната си магическа сила и енергия. Това са все ин-занимания: да изследваш душата си; да провериш интуицията си; да се отдадеш на интроспекция.

Ако ще се плашат суеверните, сега му е времето, защото се вихрят тъмни магически сили.

Може да не бъдем тяхна жертва, ако ги изследваме, изучаваме и познаваме.

Започнете с Брида  на Паулу Коелю. Да, много хора го взимат на майтап, но колко от тези веселбари са способни да преминат през личен ад като неговия и да останат хора, да не говорим за творци и разказвачи.

Когато  ни е залял космическият елемент Вода, ние ставаме жертва на чувствата си, а и на чужди чувства.  Сега е моментът да си наложим стоп и да започнем да ги анализираме. Тихи, трудни занимания. С книга, с терапевт. Сега!

Купете си фигурка на жаба и така ще почетете Хеката. Запалете свещ и почетете Хестия.  Цветовете са Ярко, цинобърно червено и бяло.

Ако всичко това ви се струва прекалено мрачно и злокобно, просто  четете Тери Пратчет.  Смехът и интелектуалната игра са страхотни терапевти.

А ето и мнението на западната астрология.

От 16 ноември за родените под знака на Венера (телци и везни) , както и за всички с подчертана Венера в хороскопа, настъпват по-добри дни.  Планетата навлиза в Стрелец и се освобождава от веригите на Скорпиона. Всички ще усетим възбудата и привлекателността на екзотичното в която и да е област на живота.

Меркурий ще се присъедини към нея на 17 ноември. Двамата са пакостлива двойка , родители на създанието Хермафордит. Ретроградният Марс в Близнаци ще пречи всячески тази двойка да се чувства в творческа отпуска на Карибите.  Марс е ревнивият любовник на Венера и ще ги тормози до колкото може.

За нас това означава да се подготвим за опънати нерви ,липса на чуваемост и обвинения на тема колко безсрамни са станали  приятели, роднини и дори половинките ни.  Да изпразни общата сметка или да направи показно скъпа ненужна покупка са все атакаи, които   всеки ще счита за  стправедливо отмъщение.

На 23 ноември с новолунието в  Стрелец започва втората част от периода. Енергията в него ще се диктува от опозицията Марс (ретрограден и в Близнаци)  –  Венера/Меркурий (в съпад в Стрелец). Умните и Красивите смятат, че с лекота ще разплачат Силния, когато е слаб (естествено!). Дори може да си мислят, че Световната Правда е на тяхна страна. Марс обаче никога не е бил тъп, особено в Близнаци.  Той ефективно ще ги тероризира с клюки, компромати и   с откровени лъжи, които дори повелителят на лъжците (Меркурий) ще види зор да опровергае.

От нас зависи дали ще сме от еднатастрана на тази люлка или от другата. Най-разумно би било изобщо да не сядаме в нея, но не всичко зависи от резумните ни желания.

Във веселбата ще се включи активнто и Нептун. Той първо ще направи квадрат с  Марс,  а известно време след това и с Венера/Меркурий. Така успешно ще започне да заблуждава и двете страни.  Не трябва да забравяме, че Нептун е войнствено божество, в чийто арсенал влизат и отровните думи, нашепнати в тъмен час.

Най-доброто поведение, което можем да предприемем е да се смирим; да  се опитаме да победим напиращия егоизъм като помагаме на колеги, роднини и приятели. Да се заемем с лечения и самолечение. Да се заиграем и да изучим нещо в дълбочина, да четем….Енергията през периода е огромна, породена от търкания на всички нива. Можем да я употребим за наука или за хуманни дела. Нептун е големият играч тук, но той не е просто гол рибар с харпун в ръка.  Той хвърля мрежата на обърканите чувства върху всички нас с една цел – да провери до къде са стигнали “разделителните“ ни способности за важни  и маловажни неща.

Nov 12, 2022 | Posted by in Астрология | Comments Off on Астрологическа прогноза за 7 ноември – 7 декември: Да се повозим на Хогуортс Експрес

About Marina Traykova

Магистър по История в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Магистър „Артистични психо-социални практики и психодрама” към Нов Български Университет. Aura-Soma™ Colour-Care-consultant, level 4. Сертифициран хипнотерапевт в Лондонска школа за Хипноза. Освен това се занимава с интегративна и китайска медицина, астрология, както и истoрия на развитие на самото познание за душата.