8 Март

Честит 8 – и март на всички жени!

Заслужава си да си припомним, че това не е празник на влюбените в Жената, не е и празник на Майката, а празник на Жените – онази половина от човечеството, която векове наред е била считана за не-точно-човек.

Честит празник, защото само преди 100 години ние, жените, не сме имали права да участваме в политиката, да бъдем реални самостоятелни творци на собствения си живот. Да не забравяме и да не приемаме за даденост тези, отвоювани с кръв, възможности.
Защото макар, че днес можем много повече, все още има жени, по света, за които тези възможности са забранени, носят наказания от най-жесток порядък и са просто парче месо за продан дори за семействата си.

Честит празник , защото можем да обичаме близките си, без да се чувстваме по-малко жени. Да им даваме подкрепата си, защото ги ценим и уважаваме, а не защото се страхуваме или зависим от тях. Защото сме жени. 

 Ето и няколко вдъхновяващи снимки: 

 

Жена-самурай от 1800 г.

106-годишна албанка защитава дома си през войната:

Тук може да видите още снимки на удивителни жени, оставили следа в историята! 

А тук може да си припомним някои от знаменитите жени в нашата история!

Mar 8, 2018 | Posted by in За душата | Comments Off on 8 Март

About Marina Traykova

Магистър по История в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Магистър „Артистични психо-социални практики и психодрама” към Нов Български Университет. Aura-Soma™ Colour-Care-consultant, level 4. Сертифициран хипнотерапевт в Лондонска школа за Хипноза. Освен това се занимава с интегративна и китайска медицина, астрология, както и истoрия на развитие на самото познание за душата.