8 октомври – 7 ноември: Работа, Магия, Тъмнина

Прогнозата на студио Шен за месеца на същинската есен 08.10 – 07.11

Очаква ни едно трудно време, което ще бъде изпълнено с мрачна пасивност.

 

Задаващата се енергия е трудна, тегава и мрачна. Месецът започва с втората хексаграма на предходния, която прави естествена връзка между енергиите. В случая нещата са от типа “от трън та на глог”, но да видим в детайли какво ни е подготвила златната есен.

Освен, че наистина ще ни излезе златна, с цените на…всичко, тя идва сякаш с нежелание или с нездравото намерение да ни вгорчи дните.. Хексаграмата Оттегляне, Уединение ще остане в сила повече от две седмици, чак до 24ти октомври. Да не забравяме нейните характеристики: активността трябва да се насочи отвън навътре; да се проявява упоритост; да прекратим поне временно нахлуването на глупавите (и безсмислени) хора в нашия свят; да знаем добре, че сега е време да се оттеглим,  необходимо е да се съобразим с по-големите сили в живота и да се отдръпнем.  За да се съхраним!!

Враждебните и тъмни сили са на ход. Да се оттеглим докато сме още силни владеем що годе положението, поне в онази му част, която ни обещава спасение, ако слезем от сцената навреме. Стратегическо оттегляне.  Сега не е време за борба със злото. То е набрало сили. Трябва да се оттеглим на сигурна позиция и да изчакаме. Това е трудна задача за един изплашен и заплашен човек. Всеки опит за активно противодействие сега обаче е напълно погрешен.

Вторият период на месеца, който ще започне на 24 октомври и ще приключи на 7 ноември е под знака на хексаграмата Изтощение . Тя е логично и не особено приятно следствие на предходния период.  По-силните  ще понесат  трудното много по-леко, дори може да не го усетят. Зависимите, хората на трудовите договори и изпълнителски позиции обаче ще са в затруднено положение.

Многото работа ще натиска всички. Колкото сме по-надолу в хранителната верига, толкова повече помощ на колега или събрат по съдба ще ни се налага да предоставяме. Ще ни се предложи да поемем чужда работа, в името на корпоративния интерес, да заместим липсващ колега или да ни натоварят с чужди задачи.

 

Внимание!!

Не сте роби! Ако ще давате от безценната си енергия, то добре преценете на кого и какво предоставяте. Саможертвата ви срещу какво е?! Ако искат от вас повече, отколкото можете да дадете, преценете  на кого какво и колко. Хексаграмата не твърди, че трябва на всяка цена да се раздавате и преработвате, а че настъпва крайно изтощение. И то в началото на зимата. Ако имате цели и желания, които на всяка цена искате да реализирате, то се пригответе за тотално и пълно себераздаване (високи плащания или работа до пълно изразходване).

Друга неприятна особеност на периода е, че колкото и да говорим, да убеждаваме в правотата си или да рекламираме,   няма да има кой да ни чуе.  Лош период за реклама, политическа агитация, даване на устни уверения в добри чувства.  Това ще  е само хабене на енергия.

Всъщност единственото хубаво нещо, което можем да направим в това време от 8 октомври до 7 ноември е да работим за собствената си енергия.

Да се научим да я извличаме, да умеем да я натрупаме и да сме мъдри в съхранението й. Това означава и че ще сме много чувствителни към т.нар. енергиен вампиризъм. Несъзнавано или грозно и явно ще се опитват да ни изчерпят. Честността изисква да кажа, че и ние ще постъпваме по същия начин. Ако го правите целенасочено, дано сте наясно с магическите закони на махалото и възмездието, защото то е търпеливо и отива там, където най-много боли. Китайците не са мрачни типове. Те са ни дали и най-добрата рецепта за преодоляване на усещането за самота, гнет и крайно изтощение – смехът!!

Посетете Сатиричния театър, гледайте филмови комедии, мюзикъли и смешни предавания. Четете весели книги. Усмихвайте се на близките си и дори на себе си. Смехът разпръсква тъмнината и свързва човешката енергия с центъра на галактиката (според сайта https://novotopoznanie.com)

 

Цветовете, които ще ни помогнат да преодолеем това трудно време са : тъмно зелено и тъмно синьо.

 

 

Скъпоценността, която трябва да носим е перлата, защото тя е безценната и безсмъртна душа, която е скрита в черупката. Нещо, което и ние трябва да направим за нея – да я скрием на сигурно място.

Магическите дейности са :

  • защитна магия и заклинания за защита;
  • носене на амулети (дори и да е скилидка чесън в чантата);
  • контролиране на мисли; упражнения за мисловна концентрация;
  • действията да се ограничат, с цел избягване на нежелателни последици.

А сега да се обърнем към астрологическите сигнификатори, които ще са особено значими през този период.

Западната астрология не рисува чак такива мрачни краски. Около 9  октомври е добре да бъдем по-търпеливи към роднините на партньорите си (както и те към нашите). В тези взаимоотношения понятието справедливост някак не се случва и е въпрос на просветено отношение да разбираме пристрастията. Да не забравяме, че въпреки че не се обвързваме с фамилия, а само едни човек от нея, той не живее в празно пространство. Ключовата фраза е “взаимно разбиране”.

След 10 ти октомври Меркурий във Везни ще ни даде необходимите думи, за каквото сме си наумили. Следват почти две седмици на добро време за  проекти, преговори, плодотворна работа.

След 23 ти октомври, което съвпада със смяна на хексаграмата, Венера влиза в Скорпион, където не може да даде най-доброто от себе си. Напротив, нейната тъмна страна ще допринесе за по-тежката енергия. Ревност, недооцененост,  в партньорските взаимоотношения.  Възможни неморални ходове и използване на личен чар за своя изгода. Мата Хари е пленителна жена, но не и ако сте сред жертвите й.

Само онези, които са се заели да лекуват душата си, ще имат достатъчно светлина, за да не  попаднат в мрачните водовъртежи  в периода 25 -30 октомври. Дни, в които мъгълите ще видят голям зор в развихрилата се магическа енергия.

Ако го можете – внимавайте какво правите!! Последствия ще има.

Ако не го можете – отдръпнете се, дори се скрийте и се направете, че ви няма. Отново ще отворя въпрос за защитната магия – много е проста. Трябва само съзнателно да се превърнете в друг човек за няколко дни и така ще станете неразпознаваеми.

М.Алмалех твърди, че носенето на траур се е използвало за защита срещу  намеренията на смъртта – да не отнесе и някой друг по грешка.  Да се поучим от предците.

Детската игра “на ужким” е друг вид изпробван способ за камуфлиране.

Стъпването на ретрограден Марс в Близнаци ще донесе тази липса на чуваемост, за която се говореше в хексаграмата. За да се провеждат плодотворни диалози (преговори, изяснявания на отношения и др.)  ще са нужни повече усилия чак до средата на януари.

Астрологическата и китайската прогнози имат доста допирни точки, поне в основните направления. Сега е моментът да  се успокоим и да дадем доверие на китайците, които казват (подобно на нашите баби) че много лошо не е на лошо. Сега е времето да полекуваме себе си, да обгрижим душите си, да повярваме във въображението си. Не е нужно и не е възможно всички да стъпим на раменете на гиганти, за да сме успешни. Нужно е да стъпим на собствените си два крака. Аура -Сома има такава прекрасна комбинация “Крака в земята, глава в облаците”.  Това е всичко от което имаме нужда сега – в притихналото ежедневие да заредим собствените си батерии с енергия от вселената.

Oct 6, 2022 | Posted by in Астрология | Comments Off on 8 октомври – 7 ноември: Работа, Магия, Тъмнина

About Marina Traykova

Магистър по История в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Магистър „Артистични психо-социални практики и психодрама” към Нов Български Университет. Aura-Soma™ Colour-Care-consultant, level 4. Сертифициран хипнотерапевт в Лондонска школа за Хипноза. Освен това се занимава с интегративна и китайска медицина, астрология, както и истoрия на развитие на самото познание за душата.