Арт Терапии

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ АРТ ТЕРАПИИТЕ?

 

Арт терапията е вид техника, която залага на терапевтичното действие на изкуствата. Обичайно арт терапията се свързва с рисуване, ваене на предмети, плетене или дори месене на хляб. Тя рядко се практикува като самостоятелна и единствена форма на терапия. Най-добри резултати арт терапията дава, когато е комбинирана с друг вид терапевтични техники, говорни или поведенчески.

За нас атр терапията е както самостоятелно занимателно действие, ориентирано към по-добро себепознание, така и допълнение към сесиите по цветотерапия.

Ние също рисуваме, защото се занимаваме с цветове. Рисуваме мандали и други фигури, които стимулират изявата на несъзнаваното.

 

 

В нашето студио обаче разбираме арт терапията по-широко. Поради тази причина и при необходимост използваме психодраматични техники, чрез които се постига терапевтична връзка с болезнените части от живота ни.

 

Като арт терапевтична работа разглеждаме и писането на дневник или каквото и да е писмено регистриране на преживяванията.

Ние харесваме и препоръчваме арт терапевтичните техники не само за лечебни цели  по време на сеансите.

Част от идеята ни е поне една от тях да бъде усвоена от човека и практикувана самостоятелно,  защото те са прекрасно средство за разтоварване на  напрежението и имат автотерапевтичен ефект. Ние ги препоръчваме, защото те ще те обучат как да използваш изкуството за самолечение  във всеки едни момент на нужда.