Астрология и Аура-Сома за начинаещи

До сега..

В блога публикувахме (и ще продължим да го правим) статии по астрология, защото това е част от работата ни. С удоволствие, по различни поводи, публикуваме и отделни статии за цветове, цветни комбинации и използването им. В тях има както астрологични, така и митологични теми, свързани с всеки цвят. На трето място, но не по важност, са статиите за Архангелите в Аура-Сома, които се радват на особено голям интерес сред аудиторията ни (виж ги тук). Всичко това даде идеята, че по специални поводи, може да обединяваме тези три теми в текст. Така можем да представим на читателите ни напълно свързана информация, с която да демонстрираме богатството от символи, с които работим.

Да започваме!

В самото начало на декември ще поговорим за този странен годишен период когато е зима, но не е още истинската зима; формално още е есен, но вече не е точно така, защото топли дни се редуват със сняг; предколеден пост е, но и едновременно един от периодите с много празници, поводи за събирания и празнуване; деветият дом на зодиака, в който ни управлява Стрелецът; време в което безкрайните студени дъждове измиват и последните цветове от природата и се настанява трайно кафяво-сивото, а коледните празници са още далеч и не можем да усетим бляскавото им настъпване.

Oт средата на ноември до средата на декември обитаваме Деветият дом на зодиака, който е владение на Стрелеца. Той е колоритна фигура и не случайно Аура-Сома го е облякла с цветовете Златно и Блестящо бяло. Сякаш хиляди коледни камбанки, покрити със сняг, звънят. Тези цветове предполагат ясно съзнание и дълбоко усещане за собствената стойност. Говорят за мъдри умерени действия и решения, основани на искряща и болезнена честност.

Който е общувал със Стрелци знае, че около тях винаги е приповдигнато. Сякаш непрекъснато сме във върховия момент на бляскав спектакъл. Във въображаемо състезание по плуване през Дунав нашият приятел като нищо би плувал най-добре. Точно преди финала може да види, че се е справил така знаменито,че всички останали са зад гърба му. Точно тогава той би се отпуснал по течението просто за да се заслуша в песента на реката и да се слее с магията ѝ. Какво от това, че някой друг ще се окичи с победа, която е била в ръцете му. Той знае, че е истинският победител и вече планира следващото приключение, което като нищо ще включва четене на митологична поема провесен с главата надолу над езеро с пирани. Цветовете на този знак ca златно, за абсолютна самоувереност и прозрачно, за детска невинност и приключение, те разказват точно тази история. Аура-Сома бутилката на този знак е №14 (прозрачно върху златно).

 

 

Стрелецът е истински знак на намерението. Крайната му цел обикновено е някъде над облаците на сивото ежедневие. Оттам идва и леко отнесеният му вид, сякаш е в непрекъснат контакт с кораба майка. Той не е единствения знак, влюбен в други светове и други измерения. Разликата е, че той единствен е готов да преживее изключителното тук и веднага. Хората, които имат подчертан знак Стрелец в картите си, имат същите склонности и страсти. Най-простият начин да разберете дали сте от тях е, като разгледате астрологичната си карта. В нея обърнете внимание дали в знака на Стрелеца имате планети. Има и други конфигурации, които показват дали имате подчертан знак, но ви съветвам да се обърнете към астролог. Цветовете на Стрелеца много облекчават преживяванията, на които се подлага той. Прозрачно искрящото изисква и налага абсолютна и безкомпромисна честност. Само от тази позиция може да се направи преценка на духовното и душевно състояние, да се изясни посоката на действие и дълбоките причини за това решение. Златното от своя страна говори за дебнещата опасност, ако Стрелецът загуби вяра в себе си и в хуманната стойност на преживяванията, в които се впуска. Те винаги са поне на теория ориентирани към някакво Голямо добро, което този знак, трябва да донесе.

Странно ли е, че един такъв силно приключенски знак управлява може би най-консервативно ориентирания дом в зодиака. Това е своеобразен парадокс – авантюристът на зодиака управлява трудно променящи се институции като съда и съдебната власт; религиозните ритуали и догми; срещите между различни култури по света (когато ние отидем при тях, когато те дойдат при нас или когато четем едни за други), които не винаги протичат гладко и цивилизовано. Когато сме напълно подвластни на девети дом, се омайваме от славното минало и имаме склонност да го сложим да ни управлява и в настоящето. Тези присъщи качества на дома се виждат ясно и в неговите цветове Виолетово и Синьо (бутилката на снимката, това е №37). Това са цветовете на авторитета, на аристократичната власт и изискват пълно подчинение. От друга страна те и предлага пълна защита, която можем да получим от висшестоящите където и да са те, в каквато и йерархична схема да се намираме – от църквата до армията. Когато много се нуждаем от тези цветове и непрекъснато се чувстваме привлечени от тях, това е знак че ни липсва нещо в тези области от живота, в които авторитетите над нас ни изглеждат непреодолими. Може би темата правосъдие е доминантна и не сме склонни да приемем случващото се. Философските ни възгледи вероятно трябва да бъдат разширени, а вероятно трябва да разширим и образователните си хоризонти с нова специалност и на ново място.

 

Най-важният урок на 9 дом е да се научим на толерантност. Това е много сложна задача дори за самия управител на дома. Стрелецът само изглежда толерантен, до там до където не се засегне веруюто му, темата в която си е въобразил, че е абсолютен капацитет. Отражение на това състояние виждаме в работата на съда и на религиозната догма. Всички се бием в гърдите колко страстни привърженици сме на добрите дела и придържането към закона. И пак всички знаем колко далеч сме от истината на практика. Колкото до интелектуалната и културна безграничност на университетите и висшето образование – само се опитайте да сблъскате различните мнения на двама професори. След около петнадесетата минута доводите и културния тон започват да отстъпват. Не е случайно, че точно сега говорим за зачитане на чуждото мнение, на правото да си друг и различен.

В тези и подобни ситуации отново цветовете и комбинациите на Аура-Сома могат много да помогнат.

Най-сетне и домът и знакът се управляват от определени небесни тела, които с енергията си влияят и върху нашата планета. Управител, на тази често пренебрегвана част от зодиака, е Юпитер. Той носи по условие положителна енергия и късмет. Добротворството му го виждаме в благородните задачи на дома и в приятния Стрелец, с когото е лесно да си приятел а още по- добре, ако си му спътник и съмишленик. При най-доброто си влияние Юпитер ни кара да сме по-добри хора в пълния спектър на това определение.

Другият управител на знака и дома, който стои сякаш в сянка, е Нептун. Той носи онази мечтателност и склонност съчетани с доста хлабава връзка с реалността, характерна както за онези, които са силно обвързани със Стрелеца, така и на онези, които са силно обвързани с 9 дом. Лесно е да си представим мечтателния вечен пътешественик. По-трудно е да си представим юристите, университетските преподаватели или свещениците като мечтатели и двигатели на някаква промяна. Тук тя е поставена в духа на заниманията – един вечен и неудовлетворен стремеж към съвършенство. В най-висшите си проявления както правото, така религията и науката (които ги управлява един знак и дом!) нямат много общо с ежедневната реалност и банални грижи.

Цветовете на планетата Юпитер са цветовете на висшия клир – дълбоко виолетово, дълбоко зелено, пурпур. В Аура-Сома бутилка с цветовете на Юпитер е №3 (синьо върху зелено). Нептун е представен от корал и тюркоаз. Всеки път, когато се докосваме до тези цветове, ние облекчаваме връзката с енергията на техните планети. Аура-Сома бутилката на Нептун е №93 (на снимката горе).

И още нещо…

Ако всичко това грабва вниманието ти – имаме идея за чудесен Коледен подарък за теб или любим човек! Съвместно с платформата за подаръци и преживавания, GiftComeTrue, предлагаме две Аура-Сома услуги. Едната от тях е с включени важни препратки към астрологичната карта на клиента. Тя включва:

• Aura–Soma анализ, за определяне на личните цветове

• С кои кристали и камъни си кореспондират личните цветове

• Към кои планети от личната астрологическа карта имат отношение

 

Можеш да я видиш тук: https://giftcometrue.com/collections/for-her/products/your-personal-colours 

 

Dec 11, 2021 | Posted by in Астрология | Comments Off on Астрология и Аура-Сома за начинаещи

About Marina Traykova

Магистър по История в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Магистър „Артистични психо-социални практики и психодрама” към Нов Български Университет. Aura-Soma™ Colour-Care-consultant, level 4. Сертифициран хипнотерапевт в Лондонска школа за Хипноза. Освен това се занимава с интегративна и китайска медицина, астрология, както и истoрия на развитие на самото познание за душата.