Холистичен подход

КАКВО ПРЕДСТВАЛЯВА ХОЛИСТИЧНИЯТ ПОДХОД?

 

Ние се стремим да подхождоме холистично, с други думи цялостно, към справянето с душевните неразположения.

Нашият холистичен подход се уповава на терапевтична работа, която е вид говорна терапия, много близка до психоанализата. Заедно с тези терапевтични разговори обикновено се включна и някой от инструментите, с които работим (цветотерапия, арт терапия, майндфулнес, медитация, тестове и тн.). По този начин проблемите добиват видими очертания.

За да бъде пълен холистичният ни подход, добавяме малки и удобни за изпълнение комплекси от лечебна гимнастика на основата на йога и цигун. Специфичното укрепване на тялото е от огромно значение за пълното разгръщане на терапевтичните процеси. Упражненията са особено подходящи за хора на средна възраст, които нямат време и достатъчно мотивация за редовни йога и цигун тренировки.

Тук  прибавяме и работа с есенции на цветята на д-р Бах, цветови есенции и/или австралийски. Те дават нужната доза природна енергия, която да внесе баланс в напрегнатите ежедневни ситуации, които неминуемо съпътстват всяко себеизследване.

Холистичният подход е най-доброто, което може да се предприеме в решаването на проблемите, които възникват от стресовия начин на живот.

Свържи се с нас за повече информация!