Излизане от огъня: 7 август – 8 септември

Задаващият се месец най-после ще ни извади от пещта, в която се намирахме през последните два месеца.

Неудържимото избухване на емоции, провокирани от елемента Огън доведе до взривено обществено спокойствие, почти ежедневни убийства, ужасяващи катастрофи. Не случайно в САЩ падна и джакпот от 1млрд. – взрив на огнената интуиция. Дано сте обърнали внимание на взетите интуитивно решения и направени от вас самите прогнози, за да можете да ги използвате през идните месеци.

 

Новата хексаграма, която ще филтрира годишната енергия през собствената си призма, е Ян Земя върху Ян Метал. Земята покрива Небето. Името й е Да чу. Преводът, претендиращ за най-висока достоверност, е Голямо задържане или Голямо натрупване. Може да я срещнете и като Велико подхранване или Голяма култивация.Отново имаме съчетание на елементи, които са типичните управители на сезона, който китайците наричат Начало на есента. Металът е владетелят на есента, а земята да не забравяме е управител на всяка втора част от месеца. Освен това тя като има своя част от годината и това е приблизително втората половина от месец август и първата половина от септември. Това е времето на узряване на плодовете на земята; кулминация на селскостопанския сезон; дните са горещи, но вечерите имат тънкия резец на идващата есен.Хексаграмата не е хармонична, защото Небето е затиснато от Земята.

Как изглежда това?

Представете си дълбоко изсечена алпийска долина, над която са се нанизали трихилядниците.Или си спомнете пътя до Триград, който се вие по реката и част от него е вкарана под надвиснала скала. Красиво и страховито.Тази дисхармоничност не бива да ни стряска. Предходните месеци бяха от хармоничните, хексаграмите бяха обещаващи и положителни като послание. Донесоха ли ни обаче дни по мед и масло? То течеше само за рутинния труд и отпускарското настроение.Заявената дисхармония носи много скрити ползи, които трябва да употребим мъдро.На първо място да отчетем, че това е време на застой; да не насилваме дейности, които са задържани по някакви причини; да не активираме преживявания, ако не се налага. Положението е като на Кулата-Промахонас в събота на обяд – задържането е повече от придвижването и нищо не става насила. Подтискането на енергията и добри страни. На първо място я увеличава, уголемява и “амбицира”. На второ място е време за планиране, разиграване на стратегии и търсене на решения. Подчертавам – търсене, а не прилагане.

Някои народи имат обичай да посядат преди път. Това е Да чу. Китайците настояват, че става дума за избор на път, но точното западно съответствие е самият пътешественик. И разбира се сега е време да изберем, да се преборим и прегрупираме. Да преценим с какво разполагаме сега и на какво можем да разчитаме в обозримо бъдеще. Може би сега е времето да изработим план Б.Негативните прояви на Да чу са: хабене на много енергия за маловажни неща; риенето на място и бабаитлък от сорта: “дръжте ме, е сега го утепах”.Съвети на хексаграмата: използвайте времето, за да се поучите от историята и от делата на предците; подхранете моралните си устои; тъй като полезното ще се сблъска с опасното, преценете какво от чуждия опит можете и искате да вземете. Упорството да се облагороди с търпение а злото (понеже не може да се унищожи) да се подчини – да не му позволяваме да се прояви.Хексаграмата предлага също оттегляне и усамотяване, през което се случва точно култивиране на характера, морала и принципите. Всички сме поклонници по някакъв Път, но мъдрите ще събират точно сега енергията за първата крачка.Не липсват и странни предложения, като да се храним навън и да пресичаме вододели в пряк и преносен смисъл. Или пък не са чак толкова странни…?!

Енергията ще се засили от цветовете тъмно зелено и тъмно лилаво. Сега е времето на перлите. Почистете или си купете огледало.В Аура – Сома това са цветовете на Пътника/Скиталец. Той е реформатор, вдъхновяващ учител, при който ученето е сериозен процес. Миролюбива душа. Често се явява като катализатор на добри дела. Има силно развити психо-душевни качества. Това е Мръсният Нехранимайко на Мери Попинз и е щастливец онзи, който го е срещнал.Западната астрология има какво да добави за периода 7 август – 8 септември

На самия 8 август енергията е отлична и я използвайте в съответствие с хексаграмата за най-силен ефект.От 9 август Венера застава срещу Плутон. Богатството и страстта, сексът и парите. Връзката е морбидна и мислете върху това, докато сте под влияние на едното или другото. Понеже Венера ще е в Лъв, то може любовните игри и парадирането с богатство да се превърнат в игра с високи залози. Венера води играта, но няма да ви каже, че загубата ще се наказва сериозно – размазано сърце; опетнен имидж; пари, изгорели, за да си запалите цигарата.Марс няма да пропусне забавлението. От 20 август влиза в Близнаци, а там гори , ах как гори! Думите ще станат смъртоносни (какво да кажем за предизборната кампания!?!). Особено да внимават меркурианците – представители на Близнаци, Дева и всички, в чиито карти Меркурий е особено подчертан. Може да изтекат думи, които да съсипят бизнес, връзка и дори човек. И е съмнително, че ще има начин да се поправи.Обобщението на източната и западната прогнози е:Изправени сме пред преминаване през Градината на Доброто и Злото. Награда е класическата примамка-мираж от любов и пари. Но ще преминем безопасно само, ако знаем кои сме и в какво вярваме. Някои ще потърсят заобиколния път на съмнителните ценности, на отровните думи. Предлага ни се възможност да останем верни на етичните си принципи, да се вслушаме в гласа на препатилите и три пъти да мислим, преди да отрежем.Можем да се възползваме и от енергията на бутилките,но за по-подробното им значение проверете в бибилотеката ни или заповядайте на консултация в студио Шен.

 

 

 

Aug 6, 2022 | Posted by in Астрология | Comments Off on Излизане от огъня: 7 август – 8 септември

About Marina Traykova

Магистър по История в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Магистър „Артистични психо-социални практики и психодрама” към Нов Български Университет. Aura-Soma™ Colour-Care-consultant, level 4. Сертифициран хипнотерапевт в Лондонска школа за Хипноза. Освен това се занимава с интегративна и китайска медицина, астрология, както и истoрия на развитие на самото познание за душата.