Пресмятане, Избиране, Податливост – до 9 април

И така, дойде  нова хексаграма, която ще смени Гръмотевицата, която ни създаде такива страхове и съсипа живота на огромно количество хора. Новата се казва: Пресмятане,  Избиране, Податливост.

Нейната активност е от 20 февруари до 9 април 2023 година.

Основната й характеристика е променливостта, подобна на променливия вятър. Поривите на вятъра се редуват с моменти на покой. Движение напред и отдръпване. Отново и отново във вихъра на ветровете, които духат от четирите посоки на света.

Първите съвети са за настъпващия период на промяна са:  Да избягваме директните конфликти (помислете за Дон Кихот и вятърните мелници). Да проявим хитрост и изобретателност. Тънкостта, казват китайците, е в това да оформим всичко внимателно, с прецизността на резбар, който вае красоти в твърдото дърво.

Специалистите по ритуални практики ни съветват точно сега да се занимаем със стихията въздух. Прекадяване с тамян и китки салвия; изпаряване на благовония и изгаряне на масла и билки. Но също ритуални камбанки, особено дървени, които да подсказват и най-малкото раздвижване на въздуха – всичко това ще донесе позитивна енергия около нас.

Тълкувателите на хексаграмата ни съветват да проявим гъвкавост (в решения и взаимоотношения). Да се опитаме да преодолеем препятствията, сякаш прелитаме над тях. Сега не е време да ги борим с таран, юмруци и конфликти. Меко, леко и въздушно, без излишно драматизиране.

Ако имате познати от двете въздушните зодии (Близнаци, Водолей) или от други променливи (Риби, Дева или Стрелец), ще добиете представа за начини да прелетите, да се пренесете през времето и обстоятелствата на периода.

На проверка е поставено умението да изберем от няколко еднакво добри възможности най-удачната, единствено подходящата.  Как се прави това? С работеща интуиция и умение да й се доверяваме. С допитване до анализатори на данни, оракули и предсказатели от онзи вид, който най-лесно стига от ушите  до сърцето.

От една страна да пресмятаме и преценяваме, а от друга да се съгласяваме. Обещава ни се успех в малките стъпки, подобно на движението по време на силен вятър. Трябва да имаме цел (никой не излиза просто така по време на щорм), и в нейното внимателно преследване е дори желателно да се опираме на ръката на по-силните.

Въпреки, че периодът е неспокоен и всичко изглежда толкова нестабилно, не сме изоставени без път. Ще ни се появяват както правилни решения, така и удачни моменти, и подходящи действия. Уловката е, че ще трябва да хванем мига; както казват “да увиснем на случая”.  Отново ни съветват да се консултираме с онези, чиято професия или дарба е да предвиждат, предсказват или пресмятат посоката.

Може на някой да се стори лесно решение, но не е. От питащите също се изискват много специални способности:

-умеят ли да чуят истини и да действат съобразно тях

-готови ли са да действат или не могат да се доверят и смятат, че ако изчакат, ще спечелят

Няма един отговор.

Има много възможности.

 

А ето какво ни казва  “западната” астрология.

Периодът от 20 февруари до 9 април е изключително наситен с астрологични събития. Буквално през ден планети влизат в конфигурации, като постоянно размесвано тесте карти.   Затова и не е възможно да се даде едно  цялостно виждане или решение за периода.  Всичко  ще става в крачка и като в лунапарк ще просветва активизирането на  силовите точки в хороскопите ни.

Двата по-дълготрайни фактора са:

Навлизане на Венера в знака на Овена.  Ще ни се наложи да преживеем взаимоотношенията си през телата и физическите активности. Не само в леглото. Хората играят голф, тенис, скуош или карат ски с бизнес и политически партньори или опоненти и така изтъкават други видове връзки.  Добре е, ако ние сме активната страна.

Между 21 и 23 февруари Меркурий ще бъде в квадратура с Уран и тригон с Марс. Това ще бъдат едни от най-силните пориви на бурята. Денис Белята срещу Лудия Професор и ние като пионки в играта им. Най-неочаквано добрата новина идва от Марс, който е един може би грубичък, но  принципно честен играч. Какво означава това на практика? Хора от нашата “кръвна група” ще ни дадат рамо, особено в пряка комуникация. Разговори очи в очи, където няма мърдане и шикалкавене. Не бъдете сами. Вземете верен приятел или роднина.

Единственото възможно обобщение е, че периодът е подвластен на непрекъснато  сменящи се точки на сила. Те създават усещането за нестабилност. Този път земята под краката ни не би трябвало да се люлее, но пък ветровете ще си дават среща  около нас.

Да останем бдителни, да останем активни и готови да хванем добрия случай. И да не забравяме да анализираме сънищата си, да чуем интуицията и в краен случай – да се допитаме до астролога или статистика.

Цветовете, които ще ни зареждат с енергия са бяло и светло синьо. Ето и подходящите Аъра-Сома комбинации:

Feb 20, 2023 | Posted by in Астрология | Comments Off on Пресмятане, Избиране, Податливост – до 9 април

About Marina Traykova

Магистър по История в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Магистър „Артистични психо-социални практики и психодрама” към Нов Български Университет. Aura-Soma™ Colour-Care-consultant, level 4. Сертифициран хипнотерапевт в Лондонска школа за Хипноза. Освен това се занимава с интегративна и китайска медицина, астрология, както и истoрия на развитие на самото познание за душата.