Нашата прогноза за периода 8 септември – 8 октомври 2022

Както винаги, ще започнем с няколко въвеждащи изречения за особеностите на китайския прогностичен календар. Както вече нашите читатели знаят, ние конструираме прогнозите си чрез комбинация между китайския слънчев месец, (който най-много се доближава до месеците в официалния ни календар) и значими астрологически елементи от западната астрология (транзити и други).

Въпросът, който трябваше отдавна да бъде зададен тук е: След като китайските слънчеви месеци приблизително съвпадат с официалните годишни, не следва ли всяка година да има едни и същи управляващи елементи за едни и същи месеци? Прегледът на алмансите показва, че подобно съвпадение съвсем не е задължително. Не винаги в летните месеци е на власт елементът огън или през пролетта – дървото. През година 2022 има съществено съвпадение между китайските месечни елементи и сезонните особености на месеците в нашия календар. Тоест в горещия месец юли бяхме под влияние на елемента огън и земя ин, който и без друго управлява сезона лято. Но няма да бъде така през 2023, когато юли ще бъде  под влияние на огън и земя ян, а през 2024 ще бъде под влияние на метал и земя ин, докато през 2021 са били на власт елементите дърво и земя ин. Бързаме да ви успокоим, че цикличност има, но тя няма каквото и да е  практическо значение за прогностичните цели на нашата рубрика.

Даваме тези примери, за да ви уверим, че месечните ни анализи са специфични и смеем да твърдим – уникални.

За да обогатим познанията на читателите ни и да прецизираме прогнозите си, този месец ще прибавим нещо ново. Поради особеностите на календара, китайският слънчев месец не само, че не съвпада по дати с официалния, но има и  вътрешно деление на две части. Тези части не са с равни по брой дни (т.е. не са 2х15, нито дори 2х14 дни), а варират според други правила, конструиращи  календара.

Тези две части на периода попадат под влиянието на различни двойки елементи. До сега работихме с основната хексаграма и елементи  на всеки настъпващ месец. Оттук  нататък ще разширим прогностичната картина, като се съобразяваме и с елементите, владеещи втората половина от периода.

Време е да започнем по същество.

Следващата информация се отнася за периода между 8и септември и 8и октомври 2022.

Първата половина на периода, до 25ти септември се намира под влияние на хексаграма 19. Имената, които е приела, са отражение на трудностите, които интерпретаторите на И Дзин срещат при превода му. Можем да я открием като Гората, Приветливост, Авторитетен подход или Да станеш велик.

Елементите, от които е съставена са: земя и метал ин. Елементите са хармония със сезона на настъпващата есен. Това е сезонът на метала, а земята е винаги част от всеки китайски месец. Тази хармонична картина разкрива потенциала на настъпващите дни.

Ето какво съветват тълкувателите: Да не спираме да сме откровени в мислите си, никакви самозаблуди. Да сме безгранични в помощта, която предлагаме на другите.

Ще имаме възможност да схванем голямата картина и да знаем на къде да насочим усилията си така, че да подхранваме нуждаещото се. Нужна ни е пълна информация за онези, които смятаме да подкрепим и към които имаме житейски отговорности. Тя ще ни помогне мъдро да разпределим ресурсите си.

В по-широк план е нужно взаимодействие между всички обществени групи; много полезно ще е общуването с роднини, приятели и съседи като използваме добри и топли думи.

Ако се изпълняват горните указания, прогнозите са много добри. Успехът е сигурен, но трябва да се използват всички налични ресурси. Голямото предупреждение е , че нищо не е завинаги.

Типично китайската логика тук е: ако посрещнеш лошото докато е малко и не е набрало сили, ще имаш шанс  да го укротиш

Препоръчителен цвят, който да стимулира енергията е алено червен. Ароматите са бор, кипарис, бял жасмин.

През втората половина на периода става ясно, че тази активност вече няма да е ползотворна. Между 25и септември и 8и октомври владетели са метал и земя ян. Името на хексаграмата е Оттегляне, Уединение.

Тук активността трябва да се насочи отвън навътре. Най- добре е да се проявява упоритост. Но в каква посока? Планината под Небето показва време за уединение. По-добре дръжте плиткоумните и кухи хора далече от себе си. Това не бива да е от омраза, а поради необходимост да прекратите поне временно нахлуването им във вашия свят.

Тълкувателите казват, че дори най-видните и успели хора не могат да живеят в постоянен прогрес. Точно както ни съветваше предходната хексаграма, да не си въобразяваме, че успехът е постоянно състояние на нещата. За всеки от нас има време, в което е необходимо да се съобрази с по-големите сили и да се отдръпне.

Враждебни и тъмни сили са на ход. Оттеглете се докато сте още силни, за да не бягате позорно по-късно!

Да знаеш кога е време за стратегическо оттегляне е част от всеки голям успех. Не се опитвайте да се харесвате на  всяка цена и от всеки. Сега не е време за борба със злото. То е набрало сили. Трябва да се оттеглим на сигурна позиция и да изчакаме. Това е трудна задача за един изплашен и заплашен човек. Всеки опит за активно противодействие сега обаче е напълно погрешен.

Сега трябва да се изчака добрият момент;  да се трупа енергия и ресурси. Това не е страхливо бягство, а разумно съхранение на силите.

Цветовете, които ще ни дадат сила и ще помогнат да се оттеглим безопасно са: черно, тъмно какаово и тъмно лилаво. Ароматите, които ще засилят енергията ни са кипарис, камфор, нар и лотос.

В западната астрология този период е обхванат от два слънчеви знака на Девата и на Везните. Те абсолютно хармонират с изискванията на хексаграмите за съответния подпериод. Първоначално Девата ще даде най-доброто от себе си когато сме продуктивни в общуването, подпомагаме се и всеки изпълнява това, което е негов непосредствен ангажимент. Това е добронамерената, трудолюбива и икономична Дева. Докато през следващия период на настъпващите Везни е добре да знаем, че тяхната управителка Венера  ясно ни показва къде се намираме в йерархията и с кои сили трябва да се съобразяваме. Когато нещата не са в наша полза, можем да се скрием зад нерешителността на Везните докато всъщност сме се оттеглили стратегически.

Другите важни акценти идват от някои по-значими транзити.

На 10ти септември да послушаме китайските мъдреци и да се съберем с приятели и роднини под пълнолунието на Жътвената луна (Harvest Moon).

Около 16ти септември Марс и Венера встъпват в квадратура – спомнете си, че трябва да се въздържаме от зли думи и разпри. Стореното зло ще можем да поправим на 23ти септември, когато Слънце и Меркурий влизат в съвпад и ще е добре да се помирим чрез думи, а и с дела.

През втория период под Везни ще е добре да използваме новолунието на 26ти и да подсилим стари стратегически връзки. На 29ти Венера влиза в своето владение във Везни и ще търси възцаряване на правдата, но не бива да забравяме, че това трябва да се случи под напора на обстоятелствата, а не ние да влезем в открит конфликт. Проблемите изглежда ще са поколенчески, което ще стане очевидно на 4ти октомври при квадратурата Уран – Сатурн. Тук обикновено печелят по-възрастните, защото са научили трудното изкуство на търпението.

Няма как да захаросаме нещата. Очаква ни предизвикателен период, но пък имаме достатъчно мистична информация, с чиято помощ да засилим позициите си и да открием най-правилния начин на действие.

Успех и късмет на всички.

Sep 8, 2022 | Posted by in Астрология | Comments Off on Нашата прогноза за периода 8 септември – 8 октомври 2022

About Marina Traykova

Магистър по История в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Магистър „Артистични психо-социални практики и психодрама” към Нов Български Университет. Aura-Soma™ Colour-Care-consultant, level 4. Сертифициран хипнотерапевт в Лондонска школа за Хипноза. Освен това се занимава с интегративна и китайска медицина, астрология, както и истoрия на развитие на самото познание за душата.